Home

Zijn volkstuinders ook kunstzinnig?

11 mei 2022.  Zijn volkstuinders ook kunstzinnig? Op de volkstuin zijn door de jaren heen wat kunstwerken aangetroffen. Dus kunstdetectives van Biddinghuizen ga op onderzoek uit.


Zijn volkstuinders ook kunstzinnig? Op de volkstuin zijn door de jaren heen wat kunstwerken aangetroffen. Dus kunstdetectives van Biddinghuizen ga op onderzoek uit.
Bij het recent opruimen van de restanten van,wat voor de laatste stormen, een schuurtje is geweest, kwam het restant van een schilderswerkje tevoorschijn. Het op linnen geschilderde tafereel was aan de binnenkant van de schuur vastgeniet. (1 [📷] )Het schilderij is gesigneerd.

Het bestuur van de volkstuinvereniging is eigenlijk wel nieuwsgierig of er mensen zijn die hierover meer weten, dan dat het bestuur weet en dat is niets. Mogelijk is het alleen maar een plaatje dat een tuinder destijds thuis niet op mocht hangen, echter….(2 [📷] ).

Een jaar of 12 geleden troffen we in een schuur, die in een deplorabele toestand verkeerde, een groot schilderwerk aan op een triplexplaat van ca. 120 bij 200 cm. Deze plaat ‘functioneerde’ als plafond. Het zijn vrouwen die een tapijt aan het knopen zijn. Ook van deze afbeelding hebben we nooit kunnen achterhalen hoe dat kunstwerk daar is gekomen en ook niet wie het heeft gemaakt. Helaas was de afbeelding (toen) te groot om hem goed op de foto te krijgen.
Is het toevallig dat beide afbeeldingen een mediterrane dan wel oosterse uitstraling hebben? De rommel op de voorgrond hoort niet bij het schilderij. De afbeelding bestaat helaas inmiddels niet meer.
Overigens waren de betreffende tuinen waarop de schuurtjes stonden ver van elkaar gescheiden.
(3 [📷] )

Op de website van Biddinghuizen actueel staan de afbeeldingen in kleur. Weet u iets over of van deze afbeeldingen, neem dan even contact op met de Volkstuinvereniging, tel. 0321 332126 of 0321 332174.


<< Terug naar overzicht
Deze website is mede mogelijk gemaakt door Sybit | Software op Maat © 2022 Volkstuinvereniging Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat