Home

2018

8 dec 2018

Monitoring Japanse bosmuggen
De komende weken worden er weer larvenmonsters genomen ter controle van de aanwezigheid van de Japanse Bosmug.Op en rondom de Flevopolder zullen er op alle volkstuinen 5 regentonnen bemonsterd worden om te zien of de Japanse Bosmug daar voorkomt.
Regentonnen zijn goede plekken om dit te meten.
 
Met vriendelijke groet
 
W.G.S.A den Hartog (Wietse)
Veldspecialist Vectoren
Centrum Monitoring Vectoren (CMV)

Diagnostisch Fytosanitair Inspecteur
Nationaal Referentie Centrum (NRC)
27 april 2018

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om onze penningmeester, Tijn Bouw, te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau door zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor diverse lokale verenigingen waaronder onze volkstuinvereniging. Tijn, namens het bestuur en de gehele vereniging; Van harte gefeliciteerd !!!
15 april 2018

​Het bestuur heeft voor het seizoen 2018 een aantal kortingskaarten ontvangen voor Avonturenpark Hellendoorn. 
Wie interesse heeft in deze kaarten ( 25 kaarten voor max 6 personen per kaart ), kan contact opnemen met onze secretaris, Ashok Somai, via telefoonnummer 0321-332174
6 maart 2018

​Helaas heeft het bestuur weer een melding gekregen van inbraak / vernieling op ons complex. Gelukkig zijn er dit keer geen dingen ontvreemd maar is er wel schade. Het advies van het bestuur in dit soort zaken is aangifte te doen bij de politie. Daarnaast kunnen we allemaal een klein beetje meehelpen door de sociale controle te vergroten; zien we "onbekenden" op het complex lopen, spreek ze gerust aan over wat men komt doen of vraag of je ze ergens mee kunt helpen. Hopelijk blijft ons complex meer ongewenst bezoek bespaard en kunnen we ontspannen van onze hobby genieten.
6 januari 2018

​Alle basisscholen in Nederland moeten een moestuin krijgen. Daarmee willen de regeringspartijen kinderen bijbrengen waar hun voedsel vandaan komt, zodat ze gezonder gaan eten. D66 wil dat alle Nederlandse basisschoolleerlingen toegang krijgen tot een schoolmoestuin. De andere kabinetspartijen – VVD, CDA en ChristenUnie – steunen het voorstel. De invoering van de schooltuin moet worden gekoppeld aan lesprogramma’s over gezonde voeding en de voedselrijkdom van de natuur. ,,Leren koken is belangrijk”, zegt D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, bedenker van het plan. ,,Koken begint met kennis over waar ons voedsel vandaan komt en wat je ermee kunt.” De Groot wil niet alle scholen verplichten om een moestuin aan te leggen. ,,In sommige steden is het niet haalbaar om een stuk grond bij de school vrij te maken. Het gaat er mij om dat er meer aandacht komt voor voedsel op scholen, en een moestuin helpt daar zeker bij. Het is hard nodig, want kinderen eten nu te slecht en ze hebben vaak geen idee waar hun eten vandaan komt.”
Deze website is mede mogelijk gemaakt door Sybit | Software op Maat © 2024 Volkstuinvereniging Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat