Home

2016

23 juni 2016

​Phytophthora en resistentie.
Op onze site staat onder tuintips bij de maand juli informatie van het Aardappelveredelingsbedrijf Jalving. In dat verband wil ik even in herinnering brengen het verhaal dat Niek Vos twee jaar geladen op de ledenvergadering heeft gehouden over zijn ras "Bionica". Verleden jaar heeft een mede tuinster tot tevredenheid dit ras gepoot. Dit jaar heb ik zelf een partijtje geplant op een wat ongunstige plek, en wel onder fruitbomen. Tot nu toe geen centje pijn. Ze staan op tuin 75. Kijk ook eens op www.bionicapotato.com. Hier staat het verhaal van Niek Vos.

Hoe meer we resistente rassen gebruiken hoe minder we hoeve te spuiten, en laten we eerlijk zijn, smaak is ook een subjectief iets.

Jan Booij (voorzitter)
20 maart 2016

De temperaturen worden langzaamaan wat beter en er komt duidelijk weer leven op het volkstuinencomplex. Men bekijkt en overlegt met elkaar wat er in de winter is gebeurd. Er wordt ondertussen van alles ondernomen zoals het oogsten van de laatste wintergewassen, het inzaaien van de eerste groenten, het plaatsen van nieuwe kassen, het bemesten van de tuin enz enz enz. Het is weer leuk om alles tot leven te zien komen. Ik hoop dat een ieder weer gaat genieten van zijn en haar tuin.

Tot slot nog 2 nieuwtjes; 
1 - Tuin 123 wordt door Marga en Mike Valk gebruikt ten behoeve van de Voedselbank ..... een mooi initiatief. Veel succes gewenst ! 
2 - De advertentie-pagina voor vraag & aanbod is gestart. Zoek hem maar eens op ....

Albert-Jan van de Kamp
Deze website is mede mogelijk gemaakt door Sybit | Software op Maat © 2024 Volkstuinvereniging Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat